Wat doet Huurtoeslag.nl?

Woning huren

Wanneer u in Nederland een woning huurt, heeft u mogelijk recht op huurtoeslag. Huurtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van een huurwoning. Dit stond vroeger bekend als huursubsidie aanvragen. Om recht te hebben op huurtoeslag moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. De exacte hoogte van de toeslag is afhankelijk van het inkomen van uw huishouden en de huurprijs van de woning.

Huurtoeslag berekenen

Op Huurtoeslag.nl berekent u online, gratis en snel hoeveel huurtoeslag u maximaal kan ontvangen. Het kost u slechts een paar minuten werk en kan u tot een paar duizend euro per jaar opleveren. Als blijkt dat u recht heeft op huurtoeslag, kunt u die direct aanvragen.

Huurtoeslag.nl is altijd bereid om u te helpen met het invullen van de gegevens. Stuurt u gerust een mailtje of neem telefonisch contact met ons op. Zodra u de aanvraag bij ons indient, ontvangt u een bevestigingsmail. Als u uw huurcontract bij de aanvraag uploadt, nemen onze deskundigen uw aanvraag vervolgens door, zodat u de maximale huurtoeslag ontvangt die past bij uw situatie. Het kan zijn dat onze experts contact met u opnemen wanneer zij vragen of advies hebben naar aanleiding van uw aanvraag. Voor deze service betaalt u slechts € 39,50. U ontvangt binnen acht tot dertien weken nadat wij de aanvraag hebben verwerkt, bericht van de Belastingdienst. De Belastingdienst kent de huurtoeslag aan u toe en betaalt deze uit.

Kortom, via Huurtoeslag.nl vraagt u sneller, eenvoudiger en leuker uw huurtoeslag aan dan via de Belastingdienst.

Wat heb ik nodig voor de aanvraag huurtoeslag?

U heeft een aantal gegevens nodig om de huurtoeslag aan te vragen. Het is hierbij van belang dat u de gegevens juist invult. Een opgaaf van onjuiste gegevens kan er toe leiden dat u aan het einde van het jaar huurtoeslag moet terugbetalen. Voor het aanvragen van huurtoeslag heeft u nodig:

  • Naam en adres van uzelf, uw eventuele toeslagpartner en/of uw eventuele medebewoner(s);
  • Burgerservicenummer van uzelf, uw eventuele toeslagpartner en/of uw eventuele medebewoner(s);
  • Rekeningnummer;
  • Inschatting van uw inkomen van uzelf, uw eventuele toeslagpartner en/of uw eventuele medebewoner(s).
  • Gegevens van de gehuurde woning
  • Een kopie, scan of foto van uw huurcontract