Servicekosten

Soms betaalt u naast de huur ook maandelijkse servicekosten. Sommige servicekosten mag u opgeven in de aanvraag huurtoeslag. Het gaat dan om de volgende servicekosten:

  • schoonmaakkosten voor gemeenschappelijke ruimten
  • energiekosten voor gemeenschappelijke ruimten
  • huismeesterkosten
  • kosten voor dienst- en recreatieruimten

Schoonmaakkosten voor gemeenschappelijke ruimten

Woont u in een flat of appartementencomplex, dan is het vaak zo dat er kosten in rekening worden gebracht voor het schoonhouden van een lift, trappenhuis en/of andere gemeenschappelijke ruimten. Deze kosten mag u als servicekosten opgeven in uw aanvraag huurtoeslag.

Energiekosten voor gemeenschappelijke ruimten

Is er sprake van een lift, trappenhuis of andere gemeenschappelijke ruimtes, dan worden de kosten voor de verlichting en technische installaties vaak in rekening gebracht. Deze kosten mag u als servicekosten opgeven in uw aanvraag huurtoeslag.

Energiekosten zoals voor gas, water en licht voor uw eigen woning mogen niet als servicekosten worden opgegeven. Deze kosten worden niet meegenomen in uw aanvraag huurtoeslag.

Huismeesterkosten

Als er een huismeester of conciërge aanwezig is in uw flat of complex, dan worden hiervoor vaak kosten in rekening gebracht. Deze kosten mag u als servicekosten opgeven in uw aanvraag huurtoeslag.

Kosten voor dienst- en recreatieruimten

Als er dienst- en/of recreatieruimten in uw flat of complex zijn, kan de verhuurder hiervoor onderhoudskosten in rekening brengen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij seniorenwoningen. Deze kosten mag u als servicekosten opgeven in uw aanvraag huurtoeslag.