Huurtoeslag student

Huurtoeslag op kamers

Woon je op kamers, dan heb je meestal geen recht op huurtoeslag. Heb je een onzelfstandige woonruimte (je deelt je keuken en/of badkamer), dan heb je alleen recht als de Belastingdienst jouw kamer als aangewezen onzelfstandige woonruimte heeft aangeduid. Je verhuurder kan je vertellen of dat zo is.

Voldoet jouw woonruimte aan de eisen van een zelfstandige woonruimte? Dan kun je huurtoeslag aanvragen als je inkomen en huur niet te hoog zijn. Bereken het nu in ons stappenplan.

Huurtoeslag jonger dan 23 jaar

Vraag je huurtoeslag aan en ben je nog geen 23, dan geldt er voor jou een lagere maximum huur. Voor het jaar 2019 is de maximum huurprijs nog niet bekend. Zodra deze bekend is, zullen wij dit op de website vermelden. Voor het jaar 2018 mag de rekenhuur maximaal 417,34 euro per maand zijn. Voor 2017 mag je rekenhuur maximaal 414,02 euro per maand zijn, voor 2018 is dit 417,34.

Is je huur hoger en word je binnenkort 23, of is er iemand anders in je huishouden die 23 wordt? Vraag dan je huurtoeslag aan en gebruik als ingangsdatum de eerste volle maand dat je/je medebewoner 23 is: word je op 13 maart 23, vraag dan vanaf 1 april je huurtoeslag aan.