Huurtoeslag AOW

AOW leeftijd

Wanneer u de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt, veranderen de voorwaarden voor uw huurtoeslag. De inkomensgrenzen verschillen dan ten opzichte van de inkomensgrenzen die normaliter gelden.

Inkomens- en vermogensgrenzen AOW 2019

De inkomens- en vermogensgrenzen voor de huurtoeslag 2019 zijn momenteel nog niet bekend. De Belastingdienst stelt deze grenzen voor de huurtoeslag 2019 in december 2018 definitief vast. Zodra deze grenzen voor de huurtoeslag 2019 bekend zijn worden deze direct gepubliceerd op onze website, houdt deze pagina dus in de gaten.

Inkomensgrenzen AOW 2018

Heeft u als alleenstaande, AOW-gerechtigde een belastbaar jaarinkomen hoger dan €17.325,- dan bouwt uw huurtoeslag geleidelijk in hoogte af. Onder dit bedrag ontvangt u dus altijd de maximale huurtoeslag voor uw huurprijs. Heeft u een belastbaar jaarinkomen hoger dan €22.375,- dan is uw inkomen te hoog voor de huurtoeslag en heeft u geen recht op huurtoeslag. Heeft u een gezamenlijk belastbaar jaarinkomen hoger dan €23.200,- dan bouwt uw huurtoeslag geleidelijk in hoogte af. Is uw gezamenlijke belastbaar jaarinkomen hoger dan €30.400,- dan is uw inkomen te hoog voor de huurtoeslag en heeft u geen recht op huurtoeslag. Dit zijn de inkomensgrenzen voor de huurtoeslag 2018.

Inkomensgrenzen AOW 2017

Heeft u als alleenstaande, AOW-gerechtigde een belastbaar jaarinkomen hoger dan €17.075,- dan bouwt uw huurtoeslag geleidelijk in hoogte af. Onder dit bedrag ontvangt u dus altijd de maximale huurtoeslag voor uw huurprijs. Heeft u een belastbaar jaarinkomen hoger dan €22.200,- dan is uw inkomen te hoog voor de huurtoeslag en heeft u geen recht op huurtoeslag. Heeft u een gezamenlijk belastbaar jaarinkomen hoger dan €22.850,- dan bouwt uw huurtoeslag geleidelijk in hoogte af. Is uw gezamenlijke belastbaar jaarinkomen hoger dan €30.175,- dan is uw inkomen te hoog voor de huurtoeslag en heeft u geen recht op huurtoeslag. Dit zijn de inkomensgrenzen voor de huurtoeslag 2017. Let wel op dat de huurtoeslag 2017 tot 1 september 2018 rechtstreeks bij de Belastingdienst kon worden aangevraagd. Via onze website is het op dit moment niet meer mogelijk huurtoeslag 2017 aan te vragen, te wijzigen of stop te zetten.